Терапевтиране на аутизъм

Clipboard04

Аутизмът е сериозно насъпваща епидемия. Статистиката към момента не е очароваща.
Преди години от това състояние са боледували едно на 1000 деца, а към момента процентът им е увеличен, вече едно дете на всеки 300.
При тоз тип състояние е засегната фината моторика, хранително чревния тракт, нервно-ендокринната система. До скоро последната се делеше на две отделни, но в последните години тази парадигма бе изместина от коренно различна концепция.
При различните деца в това състояние има различни прояви. Труден очен контакт, често повтарящи се движения, хиперактивност и непредсказуемост в поведението. Проблеми с фината моторика (речта), фобии и имагинерни страхове.

Причините за което са много:
Мингококовата бактерия, Менингококовият менингит е бактериално възпаление на менингите (мозъчните обвивки), причинено от Neisseria meningitidis, вследствие родова наследственост. Майки в UK, с деца в аутистичния спектър, са направили частно разследване и са установили, че децата, в чиито род са имали болни от менингит и епилепсия, след менингококовата ваксина, отключват аутизъм.
Гениталният херпес е вирусна инфекция, която засяга кожата и лигавиците на гениталиите и перигениталната област. Причинява се основно от Herpes simplex virus тип 2 (HSV-2).
След инфектиране и навлизане в кожата или лигавиците, вирусът се репликира на място и оттам се разпространява към нервните окончания, след което по ретрограден аксонален транспорт отива до сетивния ганглий. Там вирусът остава в латентно състояние, като при определени състояния настъпва отново репликация на вируса и по антерограден аксонален транспорт той се придвижва обратно до повърхността на кожата или лигавиците в област еднаква или близо до тази на първото заразяване и причинява типичния обрив. След преминаване на пристъпа, вирусът отново остава в латентно състояние.
Наличието на тежки метали вследствие ваксините.
Сериозни фунгунални инфекции на чревният тракт вследствие неправилен начин на хранене или дълги серии на антибиотици.

Работя от 2006 година в областта на аутизма. Програмите, които провеждам, са за детоксикация и възстановяване на клетъчния баланс. Специализирала съм GAPS диетата при Д-р Наташа Кембал в Лондон. Прилагам същата при деца с чревно-психологичен проблем. Усъвършенствам методиката си и чрез взаимстване от други нови методики, като тази на професор Улейников за справяне с проблеми с паразитозата и дисбиозата.
Работя с родителите, при необходимост прилагам фамилни констелации на Берт Хелингер при дълбока семейна проблематика.

Подобренията, които се наблюдават при децата:
Намаляване на хиперактивността.
Подобряване имунната система.
Баланс на ендокринната система.
Командните процеси м-ду деца и родители се възстановяват.
Възвръщат се рефлексите на децата, като това да обслужват сами себе си.