Какво е хомеопатията

Clipboard02

Хомеопатията е напълно безвреден метод на лечение. Това е така, когато я прилага добре обучен лекар. Не случайно я наричат „нежна медицина“. Тя е напълно приложима дори и при бебета, бременни или кърмещи жени.

Хомеопатията действа бавно. При остри състояния, каквито са например, остра вирусна инфекция, възпалителен процес, невралгия, страхове или алергична реакция и други, с помощта на подходящите хомеопатични медикаменти, може да се постигне изключително бърз лечебен ефект.

Когато се касае за хронично заболяване обаче, са необходими повече време и умен подход. Живеем в силно токсично време, от гледна точка на храни, които губят качествата си, стрес, свръхприем на медикаменти. Добре е да се знае, че за да се провокира бърз процес на лечение, на дневен ред е възстановяването на клетъчния баланс, възвръщането на изгубените ресурси на пациента вследствие на един или друг фактор. Това са чревна флора, микроелементи, витамини, амино-киселини, ензими, ендокринен баланс с многообразната гама фитохормони според заболяването.